Månadens Success Story

Med ett bra nätverk i ryggen växer företaget


Hans-Peter Thorsen är mästare på

att skapa mervärde för sina egna
kunder med hjälp av medlemmarna
i sitt team.

– Fördelen med BNI är att jag kan erbjuda ett större och bredare paket med tjänster och service till mina kunder samtidigt som jag genererar mer jobb för andra BNI:are. Det säger Hans-Peter Thorsen, VD på L-Konsult Exhibition i Malmö.

L-Konsult Exhibition, LKX, designar och bygger mässmontrar och inredningar. Företaget har bland annat tagit fram montrar, tält och representationslokaler vid golftävlingar som Scandinavian Masters och Solhem Cup. De har rest med Assa Abloy under Volvo Ocean Race och byggt montrar på de olika etapperna under seglingstävlingen samt är även totalentreprenör för olika mindre mässor, så som Villafamiljen/Hälsomässan, Älska Mat, gymnasie- och kommunmässor.

Blir vad jag gör det till

Hans-Peter Thorsen gick med som medlem i BNI Årstiderna i Malmö för ett år sedan och är i dag en uppskattad nätverkare med ett stort powerteam-engagemang.

– Men jag var väldigt tveksam till BNI i början. Trots det beslutade jag att ge det ett år. Det blev ett bra år. Jag har insett att ett nätverk blir vad man själv gör det till. Jag såg att det bland medlemmarna i mitt team fanns kompetens som mina kunder nog kunde ha nytta av och på den vägen är det.

L-Konsult har blivit ett mer heltäckande och komplett företag med kompetenser inom flera olika områden, detta med hjälp av medlemmarna i powerteamet.

– Jag kan erbjuda mina kunder sådant jag inte vågat satsa på i egen regi tidigare. Genom samarbetet med andra företag inom BNI har vi utvecklats till ett driftigt företag med många bra leverantörer. Under året har jag kunnat förmedla flera referenser, samtidigt som vi själva också fått en hel del nya affärer från medlemmarna i teamet. Vi kommer att ha omsatt mer än en miljon kronor genom BNI innan året är slut och det är mer än förväntat. 

Merparten av de montrar som L-Konsult Exhibition
designar och bygger skapas i det egna snickeriet
och transporteras till mässor och evenemang
runt om i hela världen.

Mervärden för kunderna

Bland de mervärden som L-Konsult kan erbjuda finns bland annat säljutbildning.

– På ett möte träffade jag Micael Hörberg från Referensakademin. Det blev en bra kontakt och nu erbjuder L-Konsult säljutbildning för personal som ska jobba i mässmontern. Samtidigt som vi designar och bygger montern kan vi även utbilda personalen. Detsamma gäller text och bild samt översättningar där vi bland annat tack vare Rasmus Carlsson i vårt team kan erbjuda översättningstjänster för foldrar och planscher som ska vara med i montern.
I nätverket finns också reseföretag och hotell för hjälp med bokning i samband med mässorna.
- Vi har även kontakt med undersökningsföretag som följer upp resultatet av mässan. Ju mer engagerad i BNI man blir desto större blir nätverket. För vår del innebär det framgångar för både teamet, företaget och våra kunder, säger Hans-Peter Thorsen.
www.lkx.se

                                                    ”– Vårt företag blir mer komplett
                                                         samtidigt som vi hjälper andra
                                                                  med nya uppdrag.”
                                                                     Hans-Peter Thorsen