Månadens Success Story

Lyhörd BNI-kollega gav kontakt värd miljoner


Martin Börjeskog från IT-företaget 

IT-mästaren, i Örebro kan räkna
hem medlemsavgiften för lång
tid framöver
.

– Det som blev en affär i mångmiljonklassen för oss på IT-mästaren Mitt AB började egentligen med att BNI-kollegan Nicklas Alstermo från Linford Communication AB var ute hos en kund för att prata kopieringsapparater, berättar Martin Börjeskog från företaget IT-Mästaren i Örebro.

Nicklas Alstermo från Linford Communication AB säljer och hyr bland annat ut multifunktions- och kopieringsapparater till företag i Örebro med omnejd, däribland till en företagsgrupp som heter Nordisk Yta AB.
– En dag när han var där fick han höra att de tänkte lägga ut sin IT-drift på en extern leverantör. På nästa BNI-möte hade Nicklas med sig en referens till mig. Det här var inte någon kontakt jag sökt men Nicklas tyckte att det lät som ett intressant uppdrag för mitt företag så han hade ordnat kontaktuppgifter till inköpschefen åt mig.

IT-mästaren AB erbjuder outsourcade IT-drifttjänster (sk Molntjänster) till företag över hela landet.
– Vi vänder oss till företag med allt från 10 till 300 dataanvändare och har satt en ära i att erbjuda en stabil och trygg tjänst. Bra kunder för oss är företag med dotterbolag eller underavdelningar på flera orter runt om i landet. När jag fick höra talas om att Nordisk Yta höll på att centralisera sin inköpsorganisation för de sex måleriföretagen som ingår i företagsgruppen så blev den här referensen än mer intressant.

Martin Börjeskog fick ett möte med inköpschefen på Nordisk yta och fick senare även chansen att vara med och svara på bolagets upphandling.

– Vi vann upphandlingen! Det var enormt kul och det blev en affär i miljonklassen för oss - ett stort och viktigt avtal. Det är imponerande vad några ord över en kopieringsapparat i kombination med en duktig affärsnätverkare och en liten referenslapp kan resultera i. Nordisk Yta är en perfekt kund för oss, de ligger precis mitt i vår målgrupp och har dessutom verksamhet på flera orter runt om i Mellansverige, säger Martin Börjeskog.

IT-mästaren vann företagsgruppen Nordisk Yta:s
upphandling om IT-tjänster till sina sex
måleriföretag.

Det är nu lite drygt 10 år sedan han och studentkompisen Rikard Westlund startade IT-mästaren Mitt AB i Örebro. I dag har man verksamhet även i Karlstad och Stockholm och erbjuder olika typer av IT-driftstjänster.

– Vi har bland annat central lagring för små- och medelstora företag som inte vill ha några egna servrar på kontoret och vi erbjuder bredband som internetleverantör över hela Sverige för att säkra upp vår leverans.

IT-mästaren har 26 fast anställda och omsätter cirka 30 miljoner kronor om året.

– Vi har en vinstdelningsprincip i företaget vilket innebär att om det går bra för bolaget så får även medarbetarna del av vinsten.


Levererar IT till Mercedes

Affären med Nordisk yta är trots allt inte den största affären IT-mästaren fått via BNI.
– Vi har fått en ännu större affär, med Mercedes där vi nu ansvarar för IT-driften för deras anläggningar i Örebro, Karlstad, Falun och Mora. 

Av IT-mästarens tio största kunder kommer två via BNI.
– Det är ett fantastiskt resultat av medlemskapet. Vi har definitivt räknat hem medlemsavgiften för många år framåt, säger Martin Börjeskog som är engagerad medlem i BNI Svalan, ett lunchteam som i dag har runt 40 medlemmar och är ett av de största teamen i landet. 

Läs mer om IT-mästaren på webbsidan; www.itmastaren.se