Månadens Success StoryRadisson Blu Hotel i Linköping:
Fantastisk effekt av personlig sökning


Helena Persdotter är Sales & Marketing Manager
på Radisson Blu Hotel, Linköping och medlem
i BNI Strandgatan 2, ett av totalt fem team
i Linköping.

En specifik men ändå ganska osannolik sökning och ett slumpartat möte på gatan ledde till en bra affär för Helena Persdotter, Sales & Marketing Manager på Radisson Blu Hotel, Linköping.

– Jag hade namnet på en avtalsansvarig person på it-företaget IFS i Stockholm som jag sökte på mötet. Eftersom vi håller till i Linköping så frågade jag teamet om de möjligen visste någon här som kände folk på IFS. I så fall fick de gärna berätta att jag sökte kontakt med avtalsansvariga i Stockholm, berättar Helena Persdotter, på Radisson Blu Hotel i Linköping.

Det hon inte visste då var att teamledaren på BNI-mötet kände VD:n för IFS och när de två männen av en slump plötsligt träffade på varandra utanför hotellet i Linköping så passade teamledaren på att berätta för VD:n att Helena Persdotter därinne på hotellet gärna ville ha kontakt med avtalsansvariga på IFS.

– Det tog inte lång tid förrän jag hade kontakt med rätt person i Stockholm. Det bästa av allt var att IFS just då var på väg att teckna nya hotellavtal så det blev ett mycket framgångsrikt möte. Innan veckan var slut hade vi tecknat ett avtal om mellan 200 och 300 övernattningar hos oss på Radisson Blu Hotel i Linköping. Det är ett fantastiskt avtal och jag är mycket glad över den här kontakten. Chansen att få kontakt med en specifik person som sitter på ett kontor i Stockholm – när alla deltagarna i teamet har sin bas här i Linköping - kändes från början som helt osannolik. Det ärväldigt roligt att det fungerade så bra.

 

Bra sökningar öppnar dörrar
Helena Persdotter jobbar medvetet med kvaliteten på sina sökningar.
– Vi har varit medlemmar i BNI i snart 2 år och jag förbereder alltid mina sökningar. De gånger jag inte lyckats få fram ett konkret namn att söka så har jag i alla fall brutit ner sökningen till att fråga efter kontakter med rätt titel eller ansvarsområde. Vi har fått många bra referenser under den här perioden och det finns definitivt ett stort värde i att försöka hålla sin sökning så personlig och specifik som möjligt. IFS har varit en drömkontakt och referensen ligger precis i ett av de områden jag brukar söka; stora företag med många övernattningar i Linköping.


Okej att prata affärer
Att hotellet är med i BNI har varit ett strategiskt beslut, berättar Helena Persdotter.
– För oss är det viktigt att nätverka ordentligt och skapa goda kontakter med näringslivet här i Linköping. Det är ett mycket medvetet val att vara med i BNI. Det är också skönt att vara med i ett nätverk där det är helt okej att ställa den förbjudna frågan: ”Vad jobbar du med och hur kan vi hjälpa varandra till fler affärer”? Det finns inte så många ställen där du kan prata affärer så rakt och ärligt som du gör inom BNI, jag tycker det är befriande att kunna vara så konkret och effektiv, här är det fint att prata affärer och sälj.

Det finns fem team i Linköping och Radisson Blu Hotel är med i lunchteamet BNI Strandgatan 2.
– Just nu är vi inne i en nystartsfas och har jobbat fokuserat på att få fler medlemmar. Det går bra, vi har fått många nya medlemmar och har verkligen fått en ny start.
Teamet har nyligen även bytt lokal.
– Det har varit psykologiskt viktigt, har du en lokal med ”pondus” så får teamet på något vis extra kraft tack vare det. Det är också lättare att få gäster med rätt fokus, personer som redan från början är intresserade av att nätverka för att utveckla sina verksamheter, säger Helena Persdotter.