Reportaget

Hela familjen är skolad i BNI

Pralinhuset, i Stockholm,
drivs av Günter och
Mieneke Bea.Chokladföretaget Pralinhuset är smått unikt i BNI-sammanhang.
I familjeföretaget har såväl pappa som alla tre barnen varit medlemmar i BNI och just nu är sonen Anders Bea med i BNI World Trade Center i Stockholm.


– Alla tre har fått sin affärsnätverksfostran via BNI. Det är en väldigt bra skola som ger många bra kontakter, säger pappa Günter Bea, grundare av chokladföretaget Pralinhuset.
Han gick med i BNI och ville satsa seriöst på sitt medlemskap men den egna tiden räckte inte riktigt till. Då gick äldste dottern Annelie in och tog över medlemskapet.  Efter ett tag tog sedan sonen Alexander över.
 
Bra träning och brett nätverk
Pralinhuset drivs av Günter och Mieneke Bea. De startade verksamheten för 12 år sedan och har i dag butiker på tre olika adresser i Stockholm. Tillverkningen av praliner sker i den egna chokladfabriken i Hökarängen söder om stan och företaget erbjuder även chokladprovningar och kurser.
– Anders är nu den tredje av våra vuxna barn som är medlem i BNI. Den erfarenhet och träning de får i affärsmässighet och nätverkande på det här sättet är väldigt bra och det har varit mycket positivt för Pralinhuset som företag.

 

Alla tre barnen är delägare och på något sätt involverade i företaget, Alexander ansvarar för webbsida och internet, Anders för affärsnätverket och för produktbilder, Annelie hanterar presskontakter och utskick som hon i nuläget hanterar från Dubai där hon studerar management.
 
– Vi har fått ett stort och seriöst nätverk av många olika företag från mängder av branscher och det är lätt att få kontakt med till exempel advokat och tryckeri när man behöver det. Vi har fått många nya och bra kontakter samt hittat flera bra underleverantörer genom vårt medlemskap. BNI är en bra skola, säger Günter Bea.

Smaksensation och trendigast just nu

Så här nära inpå jul är det lätt att tro att smak av glögg, saffran eller pepparkaka skulle kunna vara inne när det gäller praliner - men icke.
På första plats bland de mest populära pralinerna inför julen just nu är:

Saltlakristryffel

Som god tvåa; en mörk tryffel med havsalt. På Pralinhuset heter den Västkusten.

God Jul!