Success story

De rullande uppdragen är största framgången för Colorama

För Henrik Fransson på Colorama i Karlshamn har BNI-medlemskapet varit framgångsrikt. Bolaget har fått flera stora och löpande uppdrag samtidigt som Henrik Fransson själv gör en mycket god insats för teamet, bland annat när det gäller referenser. 
Colorama har varit medlemmar i stort sett sedan BNI startade i Karlshamn. Under 2008 tog Henrik Fransson över BNI-stolen från sin chef och har fortsatt att vara medlem sedan dess. Colorama finns på fyra orter i trakten, en butik i Jämshög, en butik i Ronneby och så två butiker i Karlshamn. Företaget har flera olika inriktningar; färg, tapeter och inredning, klinker och golv samt rengöringsmedel och städmaterial.
 
– Affärsnätverket har gett oss enormt mycket, både bra affärer och möjlighet att själva få dela med oss av våra kontakter. 
Henrik Fransson är med i BNI Karlshamn, ett aktivt team med flera fungerande powerteam. En av aktiviteterna som flera av medlemmarna från teamet gjorde helt nyligen var att åka ut till konferens- och hotellanläggningen Eriksberg Vilt & Natur, utanför Karlshamn och presentera sig för VD:n där.
– Vi fick en visning av anläggningen och passade på att göra våra 60-sekundare för VD:n. Det ena ledde till det andra och nu levererar Colorama bland annat rengöringsmedel, papper och städmaterial till Eriksberg. Det är en fantastisk anläggning med ambitioner att bli vår regions svar på ishotellet i Jukkasjärvi, med både nationella och internationella gäster.  Det är ett prestigeuppdrag att få vara leverantör till dem, säger Henrik Fransson, från Colorama i Karlshamn. 

Rullande avtal

Det är de löpande uppdragen som blivit Coloramas stora framgång.
– De är väldigt mycket värda för oss. Genom BNI har vi fått ovärderliga referenser och kontakter som resulterat i avtal och långsiktigt samarbete med mängder av kunder.
 
Som medlem har Henrik Fransson gjort sig känd som något av en specialist på referenser. Under 2011 har han lämnat cirka 170 stycken till medlemmarna i teamet.
– Det är inte så svårt när man väl får grepp på det. Vi har dessutom haft ett väldigt bra powerteam med representanter från bygg, måleri och färghandel vilket gjort det lätt att lämna referenser. Samtidigt gäller det ju att våga fråga. Jag står i butik och pratar mycket med mina kunder. Hör jag plötsligt att någon pratar om bilder så berättar jag att jag känner en bra fotograf om de skulle vilja ha kontakt med någon. Det finns dem som tycker det är pinsamt att lägga sig i. De känner sig blyga och drar sig för att lämna goda rekommendationer till folk de inte känner.  För mig handlar det mer om att ge andra en möjlighet att lösa sina problem. Inte en enda gång har jag blivit negativt bemött när jag tipsat om en bra kontakt. Tvärtom kommer kunder in i butiken och tackar för bra kontakter! Det handlar bara om att våga fråga.

Goda relationer

Colorama samarbetar med flera av företagen i BNI-teamet och har bland annat köpt några av företagsbilarna från teamets bilfirma samt ser till att personalen håller sig i form genom medlemskap i teamets sportsclub.
– Det gäller att ta alla tillfällen att lära känna alla i teamet ordentligt. Ju bättre man känner varandra och kan lita på varandra, desto lättare blir det att lämna referenser. När man har bra koll på vad medlemmarna erbjuder blir det lättare att höra signalerna och behoven från folk i omgivningen – det brukar resultera i både referenser och fler affärer.