Success Story

Nätverkande ger inte bara affärer - det kan ge jobb också!

En "Success Story" kan vara så mycket. I tidigare medlemsbrev har vi berättat om framgångsrika företagare som via en referens fått den där riktigt stora ordern och fakturerat stora summor. Ibland har det handlat om hur ett aktivt BNI:ande skapar långsiktiga affärer med ett jämt flöde av intäkter. 
Det finns ett annat slags framgångsberättelser i BNI också, om andra värden än de rent affärsrelaterade, som ett bra nätverk kan bidra med.  

I BNI Team Strängnäs fick vi en pratstund med Stefan Fagerberg. Han berättar med påtaglig entusiasm om hur han fick sitt nya jobb helt och fullt genom sitt nätverkande i BNI.


Stefan Fagerberg, till vänster, och kollegan Peter Gippert är inte bara nätverkskamrater. Nu är de kolleger också.
Stefan Fagerberg hade i drygt ett år jobbat på ett mindre reklamföretag som egentligen skulle avvecklas. Men han hade ändå gått med i det nystartade BNI-teamet, både för att skapa egna kontakter och för att se om det kunde gå att hitta nya reklamkunder till byrån.
– Vi fick faktiskt åtskilliga bra affärer under det knappa år som teamet nu har funnits, berättar Stefan. Men i januari försvann en av byråns huvudkunder och avvecklingen blev ett faktum.

Fortsatte nätverka
Under den processen var han kvar som medlem i teamet och valde att emellanåt söka efter nya egna uppdrag på frukostmötena, precis som han tidigare hade sökt kunder.
– Engagemanget var enastående från teamet! Som alla andra har jag ett eget nätverk av kontakter, med dussintals och kanske hundratals personer. Men de cirka 20 kamraterna i affärsteamet stod garanterat för mer än 90 procent av engagemanget i att hjälpa till och leta nya utmaningar för min räkning.
Det blev tätt mellan 1-2-1-mötena och det kom också ett och annat konkret förslag under de närmaste två månaderna. Så en sen kväll i slutet på februari ringde Peter Gippert från Arkitektkopia. 

Arkitektkopia AB hjälper bygg- och fastighetsbolag, arkitekter, reklambyråer och marknadsavdelningar med dokumenthantering, tryck, kopiering med mera. Peter Gippert är säljansvarig för Eskilstuna/Strängnäs och medlem i samma affärsteam som Stefan sedan starten.

– Peter frågade snabbt om jag kunde ta över ansvaret för deras enhet i Strängnäs. ”Kan du börja i morgon bitti”?!
Nja, det hade Stefan inte möjlighet till. Men med några dagars varsel skulle han gärna ställa in sig för tjänstgöring. Med 20 år i kanten av den grafiska branschen, och sedan länge kund hos företaget, så var han inte helt främmande för arbetsuppgifterna.
– Jag tänkte att det var bra att få någon dag på oss, då kunde vi ju få över CV och lite fakta till Peters chef för bedömning, och kanske en intervju, berättar Stefan Fagerberg.

Starkt beslutsunderlag
Verksamheterna i Strängnäs och Eskilstuna är samägda, under samma franchiseparaply, och Stefan Fagerberg hade bara träffat företagets ägare som hastigast något år tidigare, i ett annat sammanhang. Det var nu som Peter slängde ur sig repliken:

– Nä, det behövs inte. Jag har talat om för honom att jag känner dig genom BNI så det är redan klart. Nu kör vi!
 
Just de här orden nämner Stefan flera gånger under vårt samtal. Han menar att den inställningen från blivande kollegan Peters sida visar på den allra tydligaste effekten av ett aktivt nätverkande. Man får förtroende för varandra, och man vet var man har varandra.

– Vi på Arkitektkopia hade hamnat i ett läge där vi behövde snabbrekrytera i Strängnäs, berättar Peter Gippert. Och då var det helt logiskt för mig att fråga Stefan först av alla. 


Det nya jobbet innebär bland annat 
utskrifter av olika slag, som till exempel 
arkitektritningar.

Nu efter knappt ett par månader rullar tryckeriverksamheten på riktigt bra i Strängnäs. Och det som kanske är bäst, är att de två teamkamraterna har kunnat bli kvar i sitt nätverkande också. Stefan har tagit över Peters stol i Team Strängnäs. Och Peter har en stol i Team City Hotell i Eskilstuna att fortsätta skapa nya relationer och nya affärer från.

– Det blev en rejäl bonus, avslutar Stefan. Att jag fick ett jobb så snabbt var väldigt välkommet. Men att jag kunde fortsätta som förut i samma BNI-team är värdefullt både för mig själv och för våra affärer.