Success Story
Statsminister Fredrik Reinfeldt ställde upp som invigningstalare
på Guldgalan i Östersund.

Ingenting är omöjligt, om du vågar fråga!

Tänk dig att du ska ordna en stor galakväll och utse regionens bästa företagare. Temat för kvällen är samverkan genom företagande och entreprenörskap. Vem skulle du helst vilja ha som inledande talare på en sådan gala?
 
Håkan Roos driver BNI i Jämtland och jobbar även på egna PR-byrån Lobba kommunikation. Parallellt med detta projektleder han också Guldgalan, en stor företagargala i Östersund, i syfte att hylla handlingskraften och företagsamheten i Jämtlands län. 

Satte nätverket på prov

– Inför årets gala behövde vi en inledningstalare av rang och det slog mig att statsminister Fredrik Reinfeldt skulle vara en perfekt talare för det här temat. Jag sökte helt enkelt i mitt nätverk efter ingångar och kontakt med Fredrik Reinfeldt. Man kan tycka att det är en snudd på omöjlig sökning men jag hade hört att en medlem i teamet, Östersundstravet, hade bra kontakter inom Moderaterna så jag tog chansen att fråga, berättar Håkan Roos.
Efter det hände dock inte så mycket. Håkan Roos försökte själv nå Fredrik Reinfeldt flera gånger men kom aldrig förbi partiledarens reseplanerare som vänligen men bestämt avböjde erbjudandet varje gång.
 
– Tiden gick utan att det kom någon referens till statsministern. Förrän helt plötsligt en dag i augusti då jag blev uppringd av reseplaneraren som undrade när Guldgalan skulle hållas. Det visade sig att min BNI-kontakts hustru sitter med i arbetsutskottet och hon hade nämnt min önskan för Fredrik Reinfeldt på en middag. Fredrik Reinfeldt berättade för reseplaneraren som i sin tur kontaktade mig måndagen efter!

Lyckad kontakt, lyckad gala

När så årets Guldgala invigdes, den 8 november, stod verkligen statsminister Fredrik Reinfeldt på scenen och höll ett uppskattat inledningstal med både humor och allvar kring dagens förutsättningar för svenskt näringsliv.

Håkan Roos
– Ingen sökning är omöjlig, bakom varje sökning kan det dölja sig en framgångshistoria, det har jag verkligen sett exempel på här. Guldgalan har blivit ett mycket väl fungerande koncept genom åren, vi har hållit på sedan 2000 och utvärderingar från årets upplaga är tydliga – vi har aldrig haft en bättre och mer uppskattad invigningstalare än i år, säger Håkan Roos.