Utbildning

Med LinkedIn i affärsnätverkarens verktygslåda

Visste du att LinkedIn ursprungligen startade som en CV-databas för att göra det lättare för personer som sökte nytt jobb att nå ut med sina uppgifter till potentiella arbetsgivare? I dag är LinkedIn en unik källa till affärsmässiga relationer och för dig som affärsnätverkare är det en social mediekanal du bara inte får missa. 
När du går med i BNI får du tillgång till BNI:s eget sociala nätverk, BNI Connect. Där registrerar alla team de aktiviteter som görs under veckorna. Det är också en samlingsplats för samtliga affärskollegor inom BNI och det går att få kontakt med BNI:are över hela världen. BNI Connect är en global struktur, precis som också LinkedIn är. BNI Connect och LinkedIn är två bra och kompletterande verktyg i en sann affärsnätverkares verktygslåda. 
Inför 1-2-1-mötet
Använd LinkedIn för att förbereda dig inför nästa 1-2-1-möte med en affärskollega. Om ni båda har skapat kontakt på LinkedIn kan ni se varandras kontaktnät. Kanske har din kollega kontakt med ett företag som du själv gärna vill ha som kund.
Genom att titta på din kollegas profil på LinkedIn innan mötet får du också en bra sammanfattning av bakgrund och utbildning på den person du ska träffa. På så sätt kommer du bättre förberedd till ert möte.

Inför BNI-mötet

Använd LinkedIn för att förbereda din konkreta sökning till nästa möte. Använder du den här metoden kan du dessutom ha en sökning med potentiell chans att verkligen ge kontakt.
I sökrutan högst upp på sidan skriver du in namnet på det företag som du gärna vill ha som kund. Då får du fram en lista med personer som på ett eller annat sätt är kopplade både till dig och till detta företag. I informationen kring varje person finns fakta om i vilket led ni känner varandra.

Kanske någon av dina teamkollegor visar sig vara kopplad till ett företag du själv gärna vill ha kontakt med. I så fall har du en konkret sökning att ta med dig till nästa möte. Chansen är rätt stor att din kollega kan ha ingångar som kan vara till nytta för dig.

Efter BNI-mötet
Som aktiv nätverkare antecknar du dina kollegors sökningar under mötet. Detta kommer väl till pass när du sedan sitter framför datorn igen. På LinkedIn kan du nu skriva in namnet på någon av de konkreta sökningar som dina kollegor gjort. På så sätt ser du snabbt om den person som din kollega sökt är någon som ingår i ditt eget nätverk, kanske som andra- eller tredjeledskontakt.
Har du någon i ditt nätverk på LinkedIn som har en koppling till det företag som din kollega sökt? Hör av dig till din kontakt och fråga om du kan få bli introducerad. På så sätt kan du själv sedan föreslå den personen en kontakt med din teamkollega. Om personen blir intresserad så kan du därmed ha en förankrad referens med dig till nästa möte. Att använda LinkedIn och ditt kontaktnät så här är ett effektivt sätt att hjälpa andra till nya kontakter och att själv bidra till fler referenser och affärsmöjligheter under mötet.

Vill du få fler tips om hur du kan använda sociala medier i ditt affärsnätverkande? På flera orter ordnar BNI kurser i hur man kan jobba med sociala medier för att få mer affärer. Kursen heter ”BNI ConnectGlobal och Sociala medier för mer affärer” och är en av många kurser som ingår i årsavgiften. Mer information om nästa kurs finns på BNI Connect.
Text: Karina Sannefjordh